A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

2009. november 17.

Szabó Márk szülei beszámoltak alapítványunknak, hogy október 28-án megműtötték gyermeküket. Kisebb komplikációt leszámítva a műtét sikeres volt. Alább az édesapa beszámolója.

Tisztelt Alapítvány! Kedves Adakozók!

Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy segédkezet nyújtva nagyban segítettek gyermekem életét megmenteni.

Szabó Márk komoly szívbetegségben szenvedett, melyet megállapítása során a kezelő orvosok azonnali életmentő beavatkozást javasoltak. Ezek után a kijevi Amoszov szívsebészeti klinikára utaztunk. E nap 2009. június 23-a volt. De mivel a gyermek nem volt műthető állapotban a professzorok jobbnak látták csak októberben műteni.

Így 2009. október 26-án utaztunk ismét Kijevbe. Az operációra október 28-án került sor, ami négy óra hosszú volt. Istennek hála nem lépett fel komplikáció a beavatkozás alatt. De pár nap után bizonyos hiba alakult ki, melynek során a műtéti heg felszakadt. Ennek következtében ismét műtétre kerüli sor melyet november 5-én végeztek el, ami két órát vett igénybe. Szabó Márk fiamat altatásban tartották az operációk után, mely két-két napot vett igénybe. Végezetül hazatérésünk dátuma 2009. november 13.

Az utókezeléseket a Munkácsi klinikán fogják folytatni hat hónapon keresztül. Ez idő elteltével Kijevbe felülvizsgálatra kell utaznunk.

Szivből köszönöm nemes őszinte cselekedetüket. Isten áldása, szeretete kisérje Önöket ebben az önzetlen, odaadó munkában!

Tisztelettel: Szabó Vladimír (Márk édesapja)

2009. július 22.Szabó Márk

Szabó Márk 8 hónapos beregszászi kisfiú súlyos szívelégtelenségben szenved, mely miatt életmentő műtétre szorul. Egyéb betegségei miatt az elmúlt 6 hónapban a család jövedelme a kórházi kezelésre és az ezzel kapcsolatos költségekre ment el. Márkot június utolsó hetében műtik meg Kijevben egy szívklinikán. Műtéti költségeihez kérjük a jó szándékú emberek anyagi támogatását.

Márk 2008. október 10-én született Beregszászban. Születése közben komplikációk léptek fel, így végül császármetszéssel segítették a világra. A gyermek fejében vérrögöt és vizet mutatott ki a vizsgálat, emiatt huzamosabb ideig kezelésre szorult. Eközben fedezték fel súlyos szívbetegségét, amely miatt több orvos egybehangzó véleménye szerint sürgősen meg kell műteni.

A kijevi klinikán végzendő műtét - remélhetőleg - nem kerül külön pénzbe, de a szülőknek a műtéthez szükséges eszközökért mindenképpen fizetniük kell (csak a szívkatéter kb. 7000 hrivnya, vagyis kb. 190-200 ezer Ft). Ehhez járulnak még az utazás és a Kijevben tartózkodás költségei is, kb. egy hónapi ott-tartózkodásra kell számítaniuk (Kijev 800 km-re van Beregszásztól, az ottani árucikkek pedig több mint kétszer annyiba kerülnek, mint ugyanazok Kárpátalján).

A házaspár, akiknek Márk első gyermekük, egy háztartásban laknak a feleség szüleivel. A férjnek és apósának van munkája, anyósa rokkantnyugdíjas, az édesanya a beteg gyermekkel van otthon. A gyermeket 6 hónapig kezelték Munkácson, ebből egy hónapot folyamatosan ott volt. Egyik szülő minden nap odautazott, hogy a kicsi mellett legyen.

Mivel a család bevételeit az elmúlt hónapokban a már említett kezelések felemésztették, Alapítványunkhoz fordultak, hogy segítségünket kérjék a gyermek kijevi kezelésének költségeihez, mely kedvező esetben "mindössze" 500 ezer Ft-ot tesz ki. Mivel a műtét elkerülhetetlen, a szülők kölcsönt akarnak felvenni, bár visszafizetésére semmilyen forrásuk nincs. A műtét szükségességét és sürgősségét helyi orvos szakérto~nk is megerősítette. A beavatkozás várhatóan a gyermek teljes gyógyulását fogja eredményezni. Kérünk minden jó szándékú embert, lehetőségeihez mérten támogassa Márk gyógyulását! Kérjük azt is, imáikkal támogassák a szülőket, hogy legyen erejük ehhez a sok megpróbáltatáshoz, és végül majd felszabadultan örülhessenek egészségesen huncutkodó kisfiuknak!

A gyűjtés állásáról néhány naponta friss adatokat közlünk honlapunkon.

Budapest, 2009. június 22.

Tisztelettel és köszönettel:
Kacsó András
a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványbanki adataink:

Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 1183 Budapest, Tű u. 2.
Erste Bank, Budapest, Váci út 48. SWIFT kód: GIBAHUHB
Számlaszám: 11991102 - 02119070 - 00000000 (HUF)
Nemzetközi utalásnál: IBAN HU 90 11991102-02119070-00000000
(erre a számlára bármilyen devizanemben indítható utalás)

Kérjük, a közlemény rovatban tüntessék fel:"Szabó Márk részére".

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo