A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

MOLNÁR VIKTÓRIA

Molnár Viktória

"2009 augusztusában vettem észre, hogy 14 éves lányom testtartása hirtelen megváltozott. Orvoshoz fordultunk, aki megállapította, hogy súlyos gerincferdülése van. Az orvos feltétlenül műtétet javasol, melynek során egy fém implantátum kerül be a gerincbe. A műtét október végén esedékes. Ha nem műtik meg a lányomat, a helyzet tovább romlik: az eldeformálódott gerinc nyomást gyakorol a belső szervekre, aminek eredménye tüdőelégtelenség és még más probléma is lehet. Én bolti eladó vagyok, férjem asztalos, átlagos család vagyunk, Viktória az egyetlen lányunk. Nagyon számítunk az Alapítvány segítségére."

Az édesanya leveléhez, mellyel alapítványunkhoz fordult, nem sok hozzáfűznivaló van. Talán annyi: a műtétre Ukrajnán belül, Harkovban fog sor kerülni még 2009-ben. Ennek költsége mintegy másfél millió forint. Ebből a család összegyűjtött félmillió forintot, melyet nagyrészt családtagjaiktól kértek kölcsön. Helyi orvos szakértőnk szerint valóban sürgősen szükség van a műtétre, amit az említett harkovi klinikán megfelelően el is tudnak végezni.

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy három évvel ezelőtt gyűjtést rendeztünk Kraszilinec Éva részére, akinek szintén súlyos gerincferdülése volt. Az elgörbült gerinc miatt se lélegezni, se táplálkozni nem tudott megfelelően, s műtét nélkül mára már megnyomorodott volna. A nagylelkű adományoknak köszönhetően Éva most már tizenötödik évében lévő, szépen növekvő, egyre egyenesedő hátú nagylány. Kérjük, aki teheti, segítsen Viktóriának, hogy rajta is elvégezhessék a műtétet, ami egészségéhez, hosszú távon pedig életben maradásához szükséges. Minden adományt hálásan köszönünk a család nevében is! Isten fizesse meg!

Kérjük, tudassa barátaival, ismerőseivel segítségkérő felhívásunkat!

Támogatást fogadunk a
11991102-02119070-00000000
számlára a cél megjelölésével

Budapest, 2009. október 22.

Kacsó András
A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
kuratóriumának elnöke


A gyűjtés során (2009.10.29-től - 2009.11.13-ig) beérkezett adományok: 527.800 Ft

2009. október 30.

Viktóriát október 21-én műtötték meg Harkovban. Már másnap lábra állhatott, de még 5 napig az intenzív osztályon kellett maradnia, mivel a narkózis utóhatásai erősek voltak. Jelenleg azonban Viktória állapota kielégítő, leszámítva az enyhe vesegyulladást, amelyet valószínűleg a műtét alatt behelyezett katéter és az erős gyógyszerek okoztak. A harkovi kórházból valószínűleg jövő héten engedik haza Viktóriát. Anyukája végig vele volt és most is vele van a kórházban.
2009. november 20.

Tisztelt Alapítvány! Kedves Adakozók!

Az Önök támogatásának segítségével megvalósulhatott kislányunk, Viktória gerincműtéte a harkovi Szitenko-klinikán. A műtét sikeres volt, a súlyos gerincferdülés 90%-ban ki lett javítva azáltal, hogy egy gerincimplantátumot helyeztek be a gerincbe. Viktória már otthon van, még egy ideig kímélnie kell magát, nem szabad sokat mozognia, de napról napra jobb a közérzete.

Hálásan köszönjük, hogy felfigyeltek segélykérésünkre és nagylelkű adományaikkal támogatták kislányom műtétét. A felajánlott támogatások nélkül talán nem is mertünk volna számunkra ilyen hatalmas kölcsönt felvenni, hogy fedezhessük a műtéti és utókezelési költségeket.

Kívánjuk, hogy a továbbiakban is segíteni tudjanak a rászoruló embereken és Isten áldása legyen munkájukon és életükon!

Hálás köszönettel:
Molnár Szvetlána
(Viktória édesanyja)

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo