A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Kedves Támogatóink!
Mint az alábbi beszámolóból is kiderül, az Élet győzött Udvariék történetében, aminek még nincs vége. A kis Daniella - bár jelenleg jól van, - de ő és szülei még további nehézségek és megpróbáltatások előtt állnak. Hálásan köszönjük nagylelkű adományaikat és továbbra is kérjük imáikat!


Udvari Daniella jelenleg jól van, otthon van Munkácson. Március 6-án betöltötte a 7. hónapot! Szépen gyarapszik, 5 kiló fölött van a súlya. Már nem csak tápszert eszik, de főzeléket és gyümölcsöt is! Február végén Budapesten, az I. sz. Gyermekklinikán megállapították, hogy mindkét oldalon a húgyhólyagjából visszafolyás van a vesék irányába. Ez okozta, hogy olyan beteg volt decemberben. 50-60% esély van rá, hogy kinövi, ha nem akkor műteni kell. Egy évig antibiotikumot kell, szedjen, hogy ne térjen vissza a gyulladás. 1 év múlva kell visszavinni a nefrológushoz kontrollra. Epeköve nőtt, ez látszott ultrahangon is, 4 mm volt. A koraszülöttség miatt alakult ki. Ezt kisebb eséllyel növik ki, majd műteni kell.

Március végén kell, hogy újra jöjjenek az édesanyjával Budapestre, szemkontrollra, a fejlődésneurológiára gyógytornászhoz, illetve pulmonológushoz. Kilégzéskor kicsit nehézkes a légzése, kap rá hörgőtágítót minden nap. Nem vészes az orvos szerint, de ellenőrizni kell. Kecskemétre is visszük - ahol született - a koraszülötteknek való RSV vírus elleni oltásra. Eddig 2-t kapott, ez lesz az utolsó.

Daniella családja

2011. november 15.


Daniella édesanyjával

Minden rendben a babával és Zsenyával. Nagyon aranyosak Mária néniék, úgy látom, hogy jól kijönnek Zsenyával. Annyira rendes mindenki, lett a babának mindene: légzésfigyelője, kiskádja, mérlege, ruhácskái, ágya, pelenkája... A környéken is mindenki nagyon kedves, a körzeti doktornő, a nővérek, gyógyszerészek!

Ma voltunk a szemklinikán, a doktornő azt mondta, hogy Daniella szeme meggyógyult. 1 hónap múlva kell csak kontroll és ha akkor is minden rendben akkor csak 3 havonta kell jelentkezni.

A héten megyünk még hematológiai vizsgálatra.(nem-e vérszegény)
Decembertől be kell feküdjön 1 hétre a Szt. Margit Kórházba fejlődésvizsgálatra.
1 hónap múlva koraszülött utógondozóba, ultrahangra is kell jelentkezni (vesekövei vannak) és 2 speciális oltást is kell kapjon.
Ma 2400 gramm volt a súlya!

Daniella családja

2011. november 9.


Köszönjük Simon Máriának a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kurátorának és férjének Sándornak a nagylelkű felajánlást, hogy átmenetileg befogadták Daniellát és édesanyját lakásukba! És köszönjük minden Kurátornak, hogy igyekeztek megoldást találni a problémára!

Most tudtam meg: Daniellát 14-én hétfőn írják ki, mert még meg kell nézze a szemorvos. 14-én este érkeznénk Máriáékhoz.

Daniella családja

2011. november 3.


 

Ma megműtötték Daniella bal szemét. A műtétet jól viselte, rögtön levehették a lélegeztetőgépről, nem igényelt további lélegeztetést. Holnap küldik is vissza Kecskemétre. Előtte meglátogattam! Az első meglepetés az volt, hogy már nem volt inkubátorban! Szegényke nagyon éhes volt, mert nem ehetett műtét előtt, nagyokat csámcsogva szopizta az üres cumit, és néha csalódottan kiköpte, hogy ez nem is kaja! 1890 gramm volt ma is. A 2200-2300 a cél most.

Sok blogot olvas most a család, családok beszámolóit, akiknek van koraszülött babájuk. Így sikerült összerakni nagyjából, hogy milyen utókezelésre számíthat a pici. Kellenek kontroll vizsgálatok, többféle gyógyszert és vitamint kell hogy szedjen, és nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen légzéskimaradás. Be kell majd szerezzünk egy légzésfigyelőt. A legfontosabb a rengeteg-rengeteg gyógytorna.

Daniella családja

2011. november 2.


Most hívtak minket Kecskemétről, hogy mégis meg kell műteni a kicsi bal szemét. Ma hozzák őt Budapestre az I. számú Gyermekklinikára, holnap vagy holnapután lesz a műtét. Ma 1890 grammos a pici.

Daniella családja

2011. október 25.


Danielláról nagyon jó híreket kaptunk ma! Már 1550 grammos, és MEGTANULT CUMIBÓL ENNI! Így most már Zsenya is kézbe veheti és etetheti. A másik jó hír, hogy NEM KELL EGYÁLTALÁN SZEMMŰTÉT! Pedig erre minimális esélyt látott Kelemen doktornő! Ez egy csoda! A sok-sok imának köszönhető!

Azonban további nehézség, hogy Daniellának csak január 31-ig engedélyezték a Magyarországon tartózkodást annak ellenére, hogy 1 évre kérelmeztük. Tartózkodási engedéllyel csak olyan TB-t kaphat Daniella, ami 7 hónapig csak sürgősségi ellátásra jogosít, és a 8. hónaptól lesz csak érvényes bármire. Maga a TB is csak a kérelmet követő hónapban lép érvénybe. Így további anyagi nehézségek merülnek fel a kezelés fedezésére.

Daniella családja

2011. október 10.


 

Múlt hét csütörtökön volt Daniella 2 hónapos! Meglátogattuk a picit és örömmel újságolhatjuk, hogy nagyon nagy áttörés történt az állapotában! Felszedett vérge egy kis súlyt (1210 grammos volt) meggömbölyödött, pufókabb lett a kis arcocskája! Úgy örülünk! Igazi kisbaba lett, ásítozott, grimaszolt, csámcsogott, mosolygott, figyelt.. A doktornő is azt mondta, most úgy tűnik, hogy túl vagyunk a legnehezebb időszakon. Az anyuka daganata miatt a baba még sorstársainál is gyengébben, nullánál is kisebb immunrendszerrel jött a világra, 5 transzfúzión esett át, több krízishelyzet, bakteriális fertőzés volt, de most felszedett egy kis tartalékot, erősödött! Nagyon hálásak vagyunk ezért az orvosoknak és nővéreknek! Nagy szakértelemmel, szeretettel, odafigyeléssel ápolták!

Kikérdeztük a doktornőt, hogy mi a "forgatókönyv" a továbbiakra. Mivel az illetékes szerv 100 nap ellátást fizet Daniellának és a 100 nap 1 hónap múlva lejár. A doktornő azt mondta, hogy semmiképpen sem engedik el Daniellát 1 hónap múlva, még nem fogja elérni azt a súlyt és fejlettséget. 100 nap után már a TB kellene hogy fizesse Daniellának az ellátást. Tájékoztattuk a doktornőt, hogy október 5-én be lett adva Daniellának a honosítási kérelem, illetve 6-án Kecskeméten beadtuk a tartózkodási engedély iránti kérelmet a picinek. Ez utóbbi gyorsított eljárásban az ügyintézők szerint 2 hét alatt talán meglesz. A tartózkodási engedély és a lakcím feltétele a TB-nek. Nagyon bízunk benne, hogy az 1 hónap bőven elég lesz a TB megszerzéséhez. A havi kb 20.000 ft-os TB járulékot a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványtól kapott pénzből fogjuk fedezni. Ez hatalmas segítség a családnak! Hála és köszönet érte! A Tartózkodási engedélyhez szükséges iratok beszerzésének költségeit is a KFMA állta!

 

A doktornő azt is elmondta, hogy a szemműtét szinte elkerülhetetlen. Nagyon kicsi rá az esély, hogy nem lesz rá szükség. Minden hét elején megvizsgálják, már négyszer jött Budapestről az orvosnő, hogy se nem előbb, se nem későbben, hanem a legalkalmasabb időben műthessék meg.

Kb. 1,5 hónap múlva lehet számítani arra, hogy elkezdődhet az anyuka és Daniella összeszoktatása. Mivel Daniella kis súlyú koraszülött, speciális bánásmódra van szüksége, itt nem számít hogy már van tapasztalata az anyukának. Zsenyának kb 1 hétre fel kell költöznie Kecskemétre és ott lenni a babával a napi 6 etetésnél.

Ha kiengedik a picit, ekkor sincs vége a történetnek, az orvosok figyelemmel kell kísérjék a fejlődését, rehabilitációs kezelésekre fogják beutalni speciális intézetekbe, hogy fejlesszék a mozgását, az izmait, figyeljék az idegrendszerét, a látását. Mindezt Budapesten.

Daniella családja

2011. szeptember 20.


 

Olyan híreket kapunk Kecskemétről amik miatt aggódunk. Ma mégsem jöttek az orvosok Budapestről megvizsgálni a kis szemét, holnap 4-kor fognak jönni. Retinaszkennerrel fogják megvizsgálni. Ha ők is úgy látják, hogy műteni kell, akkor viszik Budapestre az I. számú Gyermek Klinikára lézeres műtétre. Sajnos közben újabb bakteriális fertőzést kapott Daniella. Újabb antibiotikumot kap, és immunerősítőt. A légzésre is rá kell segítsenek, az inkubátorba juttatnak neki oxigént. Vért is kapott ma reggel sokadszorra. A súlya 990 gramm.

Daniella családja

2011. szeptember 05.


 

Daniela állapota stabil, 13 grammokat eszik, 830 gramm a súlya, lélegeztetik. Holnap lesz 1 hónapos, most érte el azt a kort, hogy elkezdik a szemészeti ellenőrzését. Általános az ilyen pici koraszülötteknél, hogy a lélegeztetés miatt a szemében plusz érképződés jöhet létre és a szem ideghártyája károsodhat. Ma fogja látni egy szemész és ezután hetente fogják nézni. Valószínű, hogy 2-3 héten belül lézerrel meg kell műteni a szemét hogy megmentsék a látását. Ez Budapesten történne. Az édesanyajának, Zsenyának vissza kell jönnie 2-3 héten belül aláírni a beleegyező nyilatkozatot. Szegény pici baba, mennyit kell kibírjon. Nagyon sok imára van szükség.

Zsenya, az édesanya szövettenával kapcsolatban csütörtökön kell érdeklődni, ha készen lesz, pénteken a műtő orvos fogja elemezni

Daniella családja

2011. augusztus 24.


A doktor úr kivette Zsenya varratait, azt mondta szépen meggyógyult a seb. Zsenya minden nap kicsit erősebb, már nagyon menne haza a kislányaihoz és a férjéhez, de a doktor azt kéri, hogy a hétfőt mindenképpen várja meg, amikor megérkeznek a szövettani eredmények. A szövettan miatt még jócskán aggódunk. Zsenyát még rendszeresen katéterezik, de egyre többet érez már. Tegnap a doktor javasolta, hogy Zsenya szedjen vaskészítményt, mert még mindig látszott rajta hogy vérszegény. Most jelenleg ezt szedi, illetve minden este véralvadásgátló injekciót és még egy Bromocriptin nevű tablettát is szed . Mindezeket a Ferences Alapítvány segítségéből tudja fizetni.

Nagy örömünkre Daniella is napról-napra erősödik! Tegnap kapott transzfúziót, szükség van időnként vérpótlásra, mert nagyon kevés vérrel született és a szervezete még nem tudja előállítani olyan mennyiségben amennyi szükséges lenne. Most már 8 grammokat tud megenni egyszerre - tegnap még csak 7 grammokat evett, előtte meg 6-ot - úgy, hogy egyre jobb az étvágya, és a testsúlya is arányosan növekszik, tegnap előtt 720 gramm volt, tegnap 740, ma már 750! A tüdeje is fejlődik, a lélegeztetőgépet lejjebb kapcsolták 6-os fokozatra. Annyira örülünk!

Daniella családja


Kedves ismert és még nem ismert Barátaink!Az Udvari házaspár a nagyobbik lányukkal

Udvari Adrián feleségével és két kislányával Munkácson él. Ő autószerelő, felesége fodrász, két kislányuk a helyi magyar iskolában tanul. Örömmel várták harmadik gyermeküket, mikor július közepén a munkácsi orvosok méhnyak rákot állapítottak meg az édesanyánál és azt tanácsolták, sürgősen abortáltatni kell a 23 hetes magzatot, a méhet el kell távolítani.

"Ez nagyon nehéz döntés nekünk szülőknek, ...nagyon szeretnénk, ha a kicsi megszületne. Egyszerűen képtelenek vagyunk hozzájárulni a kicsi abortálásához", írta levelében az édesapa. Az élt bennük, hogy Magyarországon találnak olyan orvosokat, akik "reményt adhatnak a magzat és az anya életének megmentésére". Valóban találtak ilyen orvost, aki vállalta a magzat megtartása mellett is igen sürgős, különösen is nehéz onkológiai műtétet.
Pénzük viszont nem volt... Ezért fordultak alapítványunkhoz. Sajnos pénze a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak sem volt, de a kuratórium abban reménykedett, hogy majd utólag, külön célzott gyűjtéssel, sikerül pótolni a minimum 1,3 millió Ft költséget és ezért vállalta a műtéttel kapcsolatos számla kifizetését, ami nélkül hozzá sem nyúlnak az anyukához.

Daniella

Mint már annyiszor tapasztalhattuk, sokszor a Lélek csak annyit vár el tőlünk, hogy igent mondjunk, a többit Ő intézi. Már ki volt tűzve a műtét időpontja, az anestesiológus konzultált az anyukával, amikor váratlanul kiderült, hogy az illetékes államtitkár saját költségvetése terhére állja a műtét költségeit !!! Közben az események felgyorsultak, spontán megindult a szülés, így a 26 hetes magzat 2011. augusztus 5-én késő este császármetszéssel, 790 gramm súllyal megszületett. A Daniella nevet kapta. Édesanyján sikeresen végrehajtották a szükséges műtétet, másnap 13.30-kor hagyta el a műtőt.

Jelenleg mind Daniella, mind édesanyja jól vannak. Édesanyja pár nap múlva elhagyhatja a kórházat, Daniellára - mint koraszülöttre - még több hónapos gondozás vár. A kislány keresztelőjét - főorvosi felügyelet mellett - augusztus 14-én vasárnap, Nagyboldogasszony ünnepének "vigiliáján" tartották a kórházban.

A történetnek még nincs vége. Korántsem biztos Daniella és édesanyja egészsége és a továbbiak költségeinek fedezete. Kérjük, imáival és - ha teheti - anyagiakkal támogassa felépülésüket!
Az adományokat a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány számlaszámára, vagy az alábbi címen csekket kérve és azon lehet küldeni, feltüntetve: "Daniella családjának"

POSTACÍM:
Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
1183 Budapest, Tű u. 2.

Számlaszám:

11991102-02119070-00000000

kérjük jelezni: "Daniella családjának"


Budapest, 2010. augusztus 15.

Kacsó András
a Kárpátaljai Ferences
Misszió Alapítvány elnöke
EDDIG BEÉRKEZETT ADOMÁNYOK:

Dátum Ft
2011. augusztus 5. ~50 100.000
2011. augusztus 16. 2 25.000
2011. augusztus 17. 2 4.000
2011. augusztus 18. 1 3.000
2011. augusztus 23. 3 30.000
2011. szeptember 1. 1 1.000
2011. szeptember 7. 1 100.000
2011. szeptember 12. 1 5.000
2011. szeptember 13. 1 5.000
2011. szeptember 30. 1 10.000
2011. október 10. 1 5.000
2011. október 11. 1 50.000
2011. október 13. 2 20.000
2011. november 4. 1 20.000
2011. november 20. 1 260.000
2011. december 5. 1 50.000
2011. december 20. 1 5.000
Összesen: 693.000

Hálásan köszönjük Daniella és szülei nevében!

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo