A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

aknaszlatina 4A társadalmak elöregedése világszintű probléma. Ha az öregséghez, és az öregedéshez egy társadalomban negatív értékelés társul, akkor az öregséghez vezető út félelmetessé, az öregedés folyamata pedig egyre nehezebbé válik. Az időskor aktív megélésében jelentős szerepe van az egyéni és közösségi mentálhigiénének. A lelki egészség megőrzése, védelme javítja az ember életminőségét, pozitívan befolyásolja testi egészségét, társas kapcsolatait, tevékenységeit.

aknaszlatina 1A házi segítségnyújtást igénybe vevők számára a saját otthonukban, lakókörnyezetükben biztosítjuk, hogy megromlott egészségi állapotuk vagy előrehaladott életkoruk miatt ne legyen probléma számukra az önálló életvitel. Célunk, hogy olyan támogatást kaphassanak mindennapi életükhöz, amely lehetővé teszi, hogy minél tovább maradhassanak biztonságot nyújtó, saját környezetükben.

aknaszlatina 2A távol élő, vagy munkájuk miatt elfoglalt családtagok sokszor nem tudnak kellő képen gondoskodni idős hozzátartozójukról.
Mivel Ukrajnában háború van, ezért sok idős ember van magára hagyva. Ez amiatt van, mert sokan elmenekültek a besorozástól így magukkal vitték családjukat is.
Munkánk során alapvetéseink: a törődés, gondoskodás, odafigyelés és bizalom.
Segítünk az otthoni jó higiéniai körülmények megteremtésében, a mosásban, a vasalásban. Elvégezzük a háztartási munkát, a bevásárlást, a gyógyszerkiváltást, a mosogatást, a tüzelőbehordást, a takarítást.

aknaszlatina 3Tanácsadással és mentális támogatással is segítünk, ha kell. Ezeken kívül segítünk megoldani a kapcsolattartást a rokonokkal, – akár telefonon, akár interneten keresztül. Részt veszünk a gondozási és ápolási feladatokban is, legyen az fürdetés, öltöztetés, pelenkázás vagy ágyban mozgatás.

Ahol az ellátott egészségi állapota indokolja, ott gondozóink együttműködik az ellátott háziorvosával a gondozási folyamatban. Hálásan köszönjük, hogy támogatják a házi gondozói projektünket. Isten áldjon meg minden adakozót bőségesen kegyelmeivel és adjon jó egészséget. Végezetül engedjék meg, hogy beszámolómat egy nagyon kedves támogatottunk soraival fejezzem be.

Kubán Ilona„Szeretném megköszönni a Szent Család Karitász dolgozóinak odaadó, lelkiismeretes, pontos, emberséges munkáját, amellyel életemet elviselhetőbbé, könnyebbé teszik. A szolgálat hozzáállásából érződik vezetőjük és munkatársai jó együttműködése. Szeretettel várom őket minden nap.” Mély tisztelettel: Kubán Ilona.

Ruszányuk Zsuzsanna

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo