A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

20220927 104215Istennek hála az Oroszi Gimnázium immáron 2. alkalommal kapott támogatást a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványtól az étkeztetésre.
2022 január-decemberi hónapokban biztosítani tudtuk és tudjuk a gyermekek egyszeri étkeztetését egy meleg ebéd formájában, melyhez kompótot, teát, savanyúságot, kenyeret is tálalunk. Hetente egyszer- kétszer édességet is tudunk az ebéd után kínálni a gyerekeknek: kekszet, ostyát, ropit, gyümölcsöt.20221215 104925A 2022 február 24-én kirobbanó háború kényszerszünidőre küldte az oktatási intézményeket országszerte, így Kárpátalján is szünetelt a tantermi oktatás. Így egy hosszabb időre étkeztetési programunknak is szünetelnie kellett. Hálistennek májusban felváltott rendszerben újra iskolapadba ülhettek a gyerekek, és tovább tudtuk folytatni az étkeztetést a gyerekek számára. Nyáron az oktatási folyamat nem állt meg: iskolánkban 2 hetes nyelvi tábor került megrendezésre a felsősök számára, ahol biztosítva volt számukra az ebéd a pályázati forrásból. S így van ez a mai napig is...
Az áramkikapcsolásoktól is függetlenítettük a főzést, gáztűzhely beszerelésével zökkenőmentesen zajlik az ebéd elkészítése.

20221215 1052461E pályázat nagy lehetőséget adott arra, hogy jelen nehéz, próbákkal teli időkben iskolásaink ingyenes étkeztetésben részesülnek, s mindez nagy segítség a szülők számára is, tudván hogy gyermekeik meleg, tiszta környezetben, finom , bőséges ebédet kapnak. (Megjegyzésként elmondható, hogy néhány gyerek számára ez az egy étkezés jelenti a meleg ételforrást a nap végéig)
Hálásan köszönjük, hogy mindezidáig felkarolták kis iskolánkat és segítették programunk megvalósítását.

Isten gazdag áldását kívánom életükre, munkájukra egyaránt!

 

 

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo