A Ferences Misszió  

   

kolostor logo

   

ofm new

   

IMG 20171206 100417A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány segítségével egy laptop és egy nyomtatót vásároltunk iskolánk számára, amelyek segítségével a pedagógusok időben hozzájutnak az aktuális oktatási követelményrendszerhez. Lehetőség nyílt arra, hogy kiválasszák a megfelelő segédanyagot, a digitális tankönyvek letöltését és katalogizálását. A pedagógusok és szülők kérésének megfelelően a megfelelő tankönyveket kinyomtatjuk, igazodva a tanulók oktatási-nevelési igényeihez.

Az eszközök segítségével megkönnyebbült az órákhoz való felkészülés az ingyenes internet hozzáférés révén is.

Felgyorsult az információ frissítése az iskola és a könyvtár honlapjain, amelyeken digitális tankönyvek lettek elhelyezve. Ezek a következő címen találhatóak meg: https://info-pereni.blogspot.com/p/blog-page_24.html

Továbbá széleskörűen használjuk a számítógépet interaktív órák lebonyolítására is, filmesített szépirodalmi művek megtekintésére. A 7-10. osztályos diákok számára rendhagyó történelem óra volt megtartva, amelyen az István, a király c. rockoperát tekintették meg. A tanárok számára lehetőség nyílt tapasztalatcserére, azokkal a kollégákkal, akik a járásban és határon túl különböző oktatási intézményeiben dolgoznak.

Azok számára, akiknek nincs idejük olvasni, elindult a ,,Nem érkezel olvasni? Hallgasd!" című program, ahol a tanulók videokamera előtt olvassák fel az irodalmi műveket.
A felvett anyagot a tananyag szerint rendszerezik és feltöltik az iskolai honlapra: https://info-pereni.blogspot.com/2017/09/blog-post_19.html

Az elektronikus könyvtárkatalógus létrehozása folyamatban van.

A járási tanügy támogatásával felújítottuk a könyvtár helyiségét: szétszedtük a régi kályhát, lemeszeltük a falakat és lefestettük a könyvespolcokat.

Az iskola adminisztrációja két használt számítógépet adott a könyvtár használatára, melyekhez az internet hozzáférést a járási tanügy biztosította. Ennek köszönhetően a diákok és a tanárok számára lehetőség van az órákhoz való felkészüléshez. A szülők által összegyűjtött pénzből nyomdafesték és papír lett megvásárolva.

Az iskolai könyvtár az oktatás minőségének fejlesztésére és optimalizálására a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től a KMPSZ segítségével kapott 20 460 hrivnyát 5 új könyvespolc megrendelésére, melyeknek elkészítése folyamatban van.

A létrehozott kényelem és nyugalom segíti majd a gyerekeket abban, hogy újra és újra visszatérjenek a könyvtárba.


Homoki I.
A Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola igazgatója

Terkintse meg további képeinket:

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo