Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

10 millió forintos alap a kárpátaljai magyar kultúra támogatására

2012. december

Kiss Gyula

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány a Budapesten élő, de kárpátaljai származású Kiss Gyula nyugalmazott pedagógus adományának köszönhetően 10 millió forintos alapot hozott létre 2012. novemberi kuratóriumi ülésén, a Kárpátalján működő gyermek néptánccsoportok támogatására. Ezen kívül minden évben díjazni kívánja a rovásírás elsajátításában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat és az őket segítő tanárokat, illetve a magyar nyelv és irodalom valamint magyar történelem iskolai oktatásában jeleskedő kárpátaljai pedagógusokat is. A pénzalapból minden év novemberében a törzstőke kamata kerül szétosztásra, mely 2013-ban várhatóan 700.000 forintot tesz majd ki.

Az alapot létrehozó 81 éves Kiss Gyula szándéka, hogy adományával megteremtse a magyar iskolákban az autentikus magyar néptáncok és népdalok valamint a rovásírás megtanulásának feltételeit, és ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelv és irodalom valamint a magyar történelem megismerésének fontosságára. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a kárpátaljai magyar közösség megőrizhesse identitását, és teljes értékű, lelkileg egészséges életet élhessen szülőföldjén.

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány megtiszteltetésnek tartja, hogy Kiss Gyula tanár úr a 10 millió forint hosszú távú kezelését rá bízta. Kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja a pénzalap célkitűzéseit, hogy támogassa e nemes kezdeményezést anyagi hozzájárulásával. Ha valakiben felmerül, hogy más fontos célokat szeretne támogatni, más hasonló pénzalap működtetését is szívesen segítjük, vállaljuk.

Az elkülönített alap számlaszáma: 11600006-00000000-60324308
e-mail: iroda@ferences.hu

Kiss Gyula életrajza

A "Magyar Kultúráért Kárpátalján" pénzalap ügyrendje
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009